Telegram_logo
AllExamPDFJoin our Telegam
Join

xnxx https://xxxsextube.cc/ xvidoes

50+ Most Important Questions with Answers for SSC CPO Exam 2023

0

50+ Most Important Questions with Answers for SSC CPO Exam 2023

Hello Friends

To make your competitive exams even easier, today we have brought for you 50+ Most Important Questions with Answers for SSC CPO Exam 2023 This pdf will play a very important role in your upcoming competitive exams like – Bank Railway Rrb Ntpc Ssc Cgl and many other exams.

This pdf is very important for the exam, it is being provided to you absolutely free, which you can download by clicking on the Download button below to get even more important pdfs. A. You can go pdf download in Riletid Notes

This list of top 50 questions for the SSC CPO exam 2023 has been formulated after thorough analysis and research. Solving them will give you an idea about the level and type of questions that can be expected in SSC CPO Paper SSC CPO 2023 exam is just around the corner. The Staff Selection Commission is all set to conduct Delhi Police SI exam from 03 to 06 October 2023. It is a highly competitive and prestigious exam which demands thorough practice and revision by the candidates.

Allexampdf.com is an online education platform, here you can download Pdf for all competitive exams like – Bank Railway Rrb Ntpc Upsc Ssc Cgl and also for other competitive exams.

Allexampdf.com will update many more new Pdfs, keep visiting and update our posts and more people will get it

 

50+ Most Important Questions with Answers for SSC CPO Exam 2023

  1. Environment And Ecology PDF 
  2. Top 12500+ Important Gk Questions PDF
  3. Railway Gk Important Notes PDF Free Download
  4. Most Important Full Forms PDF Free Download
  5. आधुनिक इतिहास का सार PDF
  6. History 2100+ Objective Question PDF
  7. Lucent History Handwriting Notes PDF
  8. India’s Space Program And Agencies List In Hindi PDF
  9. Old Ncert Short Notes PDF
  10. Ancient History Quick Revision Book PDF
  11. Sports Current Affairs 2019 PDF Free Download
  12. Geography Important Questions In Hindi PDF
  13. List Of National & International Appointment PDF
  14. World History Notes PDF Free Download
  15. Fundamental Rights Of Indian Constitution PDF
  16. 4500+ Indian History Questions PDF 
  17. 650+ Indian History Questions PDF
  18. Geography Questions In Hindi PDF 
  19. Genral Knowledge Questions PDF Free Download
  20. Genral Knowledge Book PDF Free Download

Most Important Questions for SSC CPO 2023 Exam

Question 1: Who was the first woman Director-General of the Sashastra Seema Bal (SSB)?

  1. a) Kiran Bedi
  2. b) Indira Gandhi
  3. c) Archana Ramasundaram
  4. d) Aruna Roy

Answer : C

Question 2: Which article of the Indian Constitution deals with the appointment of the Chief Election Commissioner (CEC)?

  1. a) Article 310
  2. b) Article 324
  3. c) Article 356
  4. d) Article 370

Answer : B

Question 3: What is the full form of DNA in the context of forensic science?

  1. a) Dual Nucleic Acid
  2. b) Deoxyribonucleic Acid
  3. c) Definitive Nucleotide Analysis
  4. d) Dominant Nitrogen Atom

Answer : B

Question 4: Which Mughal emperor banned the practice of Sati?

  1. a) Babur
  2. b) Jahangir
  3. c) Akbar
  4. d) Aurangzeb

Answer : C

Question 5: What is the minimum voting age in India?

  1. a) 16 years
  2. b) 18 years
  3. c) 20 years
  4. d) 21 years

Answer : B

Question 6: Which gas is responsible for the greenhouse effect?

  1. a) Oxygen (O2)
  2. b) Nitrogen (N2)
  3. c) Carbon dioxide (CO2)
  4. d) Hydrogen (H2)

Answer : C

Question 7: Who is the current Prime Minister of India (as of my knowledge cutoff date in September 2021)?

  1. a) Narendra Modi
  2. b) Rahul Gandhi
  3. c) Amit Shah
  4. d) Manmohan Singh

Answer : A

Question 8: The Indian National Congress (INC) was founded in which year?

  1. a) 1885
  2. b) 1905
  3. c) 1947
  4. d) 1950

Answer : A

Question 9: The term “Blue Revolution” is related to which of the following?

  1. a) Agriculture
  2. b) Space exploration
  3. c) Fish production
  4. d) Information technology

Answer : C

Question 10: Which Indian state is known as the “Land of Five Rivers”?

  1. a) Punjab
  2. b) Haryana
  3. c) Uttar Pradesh
  4. d) Rajasthan

Answer : A

Question 11: Who is the author of the book “Discovery of India”?

  1. a) Jawaharlal Nehru
  2. b) Sardar Patel
  3. c) B.R. Ambedkar
  4. d) Subhas Chandra Bose

Answer : A

Question 12: What is the currency of Japan?

  1. a) Yen
  2. b) Won
  3. c) Ringgit
  4. d) Baht

Answer : A

Question 13: Who was the first woman Prime Minister of India?

  1. a) Indira Gandhi
  2. b) Sushma Swaraj
  3. c) Sonia Gandhi
  4. d) Mayawati

Answer : A

Question 14: Which of the following is the largest planet in our solar system?

  1. a) Earth
  2. b) Venus
  3. c) Jupiter
  4. d) Saturn

Answer : C

Question 15: The headquarters of the United Nations is located in which city?

  1. a) Geneva, Switzerland
  2. b) New York City, USA
  3. c) Vienna, Austria
  4. d) Paris, France

Answer : B

Question 16: Who wrote the famous play “Romeo and Juliet”?

  1. a) William Wordsworth
  2. b) William Blake
  3. c) William Shakespeare
  4. d) William Faulkner

Answer : C

Question 17: Which of the following gases is responsible for the ozone layer depletion?

  1. a) Oxygen (O2)
  2. b) Nitrogen (N2)
  3. c) Chlorofluorocarbons (CFCs)
  4. d) Hydrogen (H2)

Answer : C

Question 18: Which planet is known as the “Evening Star” or “Morning Star”?

  1. a) Venus
  2. b) Mars
  3. c) Jupiter
  4. d) Saturn

Answer : A

Question 19: Who was the first woman to fly solo nonstop across the Atlantic Ocean?

  1. a) Amelia Earhart
  2. b) Marie Curie
  3. c) Florence Nightingale
  4. d) Mother Teresa

Answer : A

Question 20: Which of the following gases is the most abundant in the Earth’s atmosphere?

  1. a) Oxygen (O2)
  2. b) Carbon dioxide (CO2)
  3. c) Nitrogen (N2)
  4. d) Hydrogen (H2)

Answer : C

Question 21: The “Golden Quadrilateral” is a network of highways connecting which major cities in India?

  1. a) Delhi, Mumbai, Chennai, Kolkata
  2. b) Delhi, Jaipur, Agra, Lucknow
  3. c) Mumbai, Bangalore, Hyderabad, Chennai
  4. d) Kolkata, Patna, Ranchi, Bhubaneswar

Answer : A

Question 22: Which of the following Indian states is known for its “Valley of Flowers”?

  1. a) Himachal Pradesh
  2. b) Uttarakhand
  3. c) Jammu and Kashmir
  4. d) Sikkim

Answer : B

Question 23: The Battle of Plassey took place in which year and marked the beginning of British rule in India?

  1. a) 1757
  2. b) 1857
  3. c) 1947
  4. d) 1601

Answer : A

Question 24: Who founded the Indian National Army (INA) during India’s struggle for independence?

  1. a) Mahatma Gandhi
  2. b) Subhas Chandra Bose
  3. c) Bhagat Singh
  4. d) Jawaharlal Nehru

Answer : B

Question 25: Which gas is responsible for the blue color of the Earth’s sky?

  1. a) Oxygen (O2)
  2. b) Nitrogen (N2)
  3. c) Carbon dioxide (CO2)
  4. d) Ozone (O3)

Answer : B

Question 26: Who was the first Indian woman to win an Olympic medal?

  1. a) P.T. Usha
  2. b) Mary Kom
  3. c) Karnam Malleswari
  4. d) Sakshi Malik

Answer : C

Question 27: If the product of two consecutive even numbers is 288, what are the numbers?

  1. a) 16 and 18
  2. b) 12 and 14
  3. c) 20 and 22
  4. d) 24 and 26

Answer : B

Question 28: What is the value of 3/5 of 75% of 240?

  1. a) 144
  2. b) 120
  3. c) 108
  4. d) 90

Answer : C

Question 29: The average of five consecutive odd numbers is 31. What is the smallest number?

  1. a) 27
  2. b) 29
  3. c) 31
  4. d) 33

Answer : B

Question 30: If a train travels at a speed of 72 km/h, how many meters will it travel in 15 seconds?

  1. a) 300 meters
  2. b) 450 meters
  3. c) 600 meters
  4. d) 750 meters

Answer : C

Important Questions for SSC CPO 2023: The Staff Selection Commission is all set to conduct SSC CPO exam

The above PDF is only provided to you by Allexampdf.com this Pdf is not written by us, if you like the PDF or if you have any kind of doubt, suggestion or question about the Pdf, then give us your Do contact on mail id- Allexampdf@gmail.com or you can send suggestions in the comment box below.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

wifelovers.club asian slut sucks off her client in tub during massage. https://xnxxgratis.tv bizarre black dildo asian lesbian banging. www.redwap.tube busty beauty spunked over.