Complete English Speaking And Learning English Grammer Book

0
Complete English Speaking And Learning English Grammer Book

Hello Friends

To make your competitive exams even easier, today we have brought for you Complete English Speaking And Learning English Grammer Book This pdf will play a very important role in your upcoming competitive exams like – Bank Railway Rrb Ntpc Ssc Cgl and many other exams.

This pdf is very important for the exam, it is being provided to you absolutely free, which you can download by clicking on the Download button below to get even more important pdfs. A. You can go pdf download in Riletid Notes

Allexampdf.com is an online education platform, here you can download Pdf for all competitive exams like – Bank Railway Rrb Ntpc Upsc Ssc Cgl and also for other competitive exams.

Allexampdf.com will update many more new Pdfs, keep visiting and update our posts and more people will get it

1) Before we start 

  1. Letters of Hindi & English Alphabet 
  2. Greeting
  3. Manners
  4. What is the time? 
  5. Numerals & Their Pronunciations 
  6. Punctuation Marks 
  7. Seven Days of a Week 
  8. Twelve Months of a year

 2) Few Basics of English

  1. Sentences & Their Types
  2. Parts of a sentence
  3. Subjects Types
  4. 1st Person, 2nd Person, 3rd Person “Singular-Plural” Concept
  5. Use of “This, That, These, Those, This, That, These, Those
  6. Difference between Living & Non Living 
  7. Use of Apostrophe 
  8. Let‟s cram a few things

3) Vocabulary & Pronunciation Exercises

 4) WH Family

 5) Parts of Speech-

 6) Noun

  1. Proper Noun 
  2. Common Noun
  3. Collective Noun
  4. Material Noun 
  5. Abstract Noun 
  6. Gerund
  7. Countable & Uncountable Noun 
  8. The Noun: Gender 
  9. The Noun: Number 
  10. The Noun: Always ending with „s‟ 

7) Pronoun 

  1. Subjective, Objective, Possessive & Reflexive Pronoun 
  2. Difference between possessive cases e.g. My – Mine, Our – Ours 

8) Adjective 

  1. Three degrees of adjectives – Use of „er‟ / „est‟ 
  2. Three degrees of adjectives – Use of more/most 
  3. Three degrees of adjectives – Irregular pattern 

9)Verbs

10)Fillers

11)Question Tags 

12)Phrasal Verbs 

13)Prepositional Phrases 

14)Confusing Similar Words 

  1.  Exercise – I 
  2.  Exercise – II 

15)One Word Substitution 

16)Special & Complex Sentences 

17)Extensive Translation Exercise 

18)Objective Exercises 

  1. Verbs 
  2. Articles 
  3. Prepositions 

19)Sentence Correction Exercises

  1. Exercise – I 
  2. Exercise – II 

20)Mixed Practice Exercises 

21)Mixed Test Papers 

22)Translation Exercises 

  1. Environment And Ecology PDF
  2. Top 12500+ Important Gk Questions PDF
  3. Railway Gk Important Notes PDF Free Download
  4. Most Important Full Forms PDF Free Download
  5. आधुनिक इतिहास का सार PDF
  6. History 2100+ Objective Question PDF
  7. Lucent History Handwriting Notes PDF
  8. India’s Space Program And Agencies List In Hindi PDF
  9. Old Ncert Short Notes PDF
  10. Ancient History Quick Revision Book PDF
  11. Sports Current Affairs 2019 PDF Free Download
  12. Geography Important Questions In Hindi PDF
  13. List Of National & International Appointment PDF
  14. World History Notes PDF Free Download
  15. Fundamental Rights Of Indian Constitution PDF
  16. 4500+ Indian History Questions PDF 
  17. 650+ Indian History Questions PDF
  18. Geography Questions In Hindi PDF 
  19. Genral Knowledge Questions PDF Free Download
  20. Genral Knowledge Book PDF Free Download

English Question Answers

1.Foremost :

उत्तर: B. 

2.Protects :

उत्तर: C. 

3.The boys were playing Cricket.

उत्तर: D. 

4.They drew a circle in the morning.

उत्तर: A. 

5.They will demolish the entire block.

उत्तर: D. 

6.Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
A lot of travel delay is caused /due to the inefficiency and lack of good management /on behalf of the railways.

उत्तर: C. 

7.Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
One of the members / expressed doubt if / the Minister was an atheist.

उत्तर: B. 

8.Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I have got / my M.Sc. degree / in 1988.

उत्तर: A. 

9.Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Having received your letter / this morning, we are writing / to thank you for the same.

उत्तर: D. 

10.Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
If you lend him a book / he will lend it to some one else / and never you will get it back.

उत्तर: C. 

Click Here To Download Pdf:Complete English Speaking And Learning English Grammer Book

The above PDF is only provided to you by Allexampdf.com this Pdf is not written by us, if you like the PDF or if you have any kind of doubt, suggestion or question about the Pdf, then give us your Do contact on mail id- Allexampdf@gmail.com or you can send suggestions in the comment box below.

Leave A Reply

Your email address will not be published.