English Grammar Complete Notes In Hindi Book

0

English Grammar Complete Notes In Hindi Book

Hello Friends

To make your competitive exams even easier, today we have brought for you English Grammar Complete Notes In Hindi Book This pdf will play a very important role in your upcoming competitive exams like – Bank Railway Rrb Ntpc Ssc Cgl and many other exams.

This pdf is very important for the exam, it is being provided to you absolutely free, which you can download by clicking on the Download button below to get even more important pdfs. A. You can go pdf download in Riletid Notes

Allexampdf.com is an online education platform, here you can download Pdf for all competitive exams like – Bank Railway Rrb Ntpc Upsc Ssc Cgl and also for other competitive exams.

Allexampdf.com will update many more new Pdfs, keep visiting and update our posts and more people will get it

  1. List Of National & International Appointment PDF
  2. World History Notes PDF Free Download
  3. Fundamental Rights Of Indian Constitution PDF
  4. 4500+ Indian History Questions PDF 
  5. 650+ Indian History Questions PDF
  6. Geography Questions In Hindi PDF 
  7. Genral Knowledge Questions PDF Free Download
  8. Genral Knowledge Book PDF Free Download
  9. Current Affairs Questions In Hindi PDF
  10. 1500 Indian Polity Question In Hindi PDF
  11. Important Gk All Type Questions PDF
  12. Geography Important Questions In Hindi PDF
  13. World Top Company Ceo In Hindi PDF
  14. Important Sports Gk Questions In Hindi PDF
  15. Genral Knowledge 200+ Important Questions
  16. History Questions For Competitive Exams
  17. World Geography Handwriting Notes In Hindi
  18. 2000+ Gk Questions In Hindi
  19. Indian Rebellion Of 1857 Most Important Questions In Hindi
  20. Indian Polity Complete Notes In Hindi
  21. Gk Objective Questions In Hindi

Topics Are Covered in English :

  1. Error spotting
  2. Cloze test
  3. Reading Comprehension
  4. Sentence Improvement
  5. Para Jumbles
  6. Double Fillers.

Three pillar of English:-

  1. Grammar
  2. Vocabulary
  3. Reading Comprehension

IMPORTANT GK QUESTIONS

1.Foremost :

उत्तर: B. 

2.Protects :

उत्तर: C. 

3.The boys were playing Cricket.

उत्तर: D. 

4.They drew a circle in the morning.

उत्तर: A. 

English Grammer PDFs

  1. Parts Of Speech (Noun Pdf For SSC Exams)
  2. English Vocabulary (Best Way To Learn English Vocabulary)
  3. Tense Chart English Grammar Notes in Hindi
  4. कम्पलीट इंग्लिश स्पीकिंग एंड इंग्लिश ग्रामर की सबसे बेहतरीन बुक
  5. Basic English Grammar PDF | Complete Book PDF
  6. English Grammar Notes PDF
  7. English Grammar One Word Substitution PDF Free Download
  8. English Vocabulary PDF Free Download
  9. English Grammar Notes Pdf

5.They will demolish the entire block.

उत्तर: D. 

6.Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
A lot of travel delay is caused /due to the inefficiency and lack of good management /on behalf of the railways.

उत्तर: C. 

7.Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
One of the members / expressed doubt if / the Minister was an atheist.

उत्तर: B. 

8.Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I have got / my M.Sc. degree / in 1988.

उत्तर: A. 

9.Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Having received your letter / this morning, we are writing / to thank you for the same.

उत्तर: D. 

10.Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
If you lend him a book / he will lend it to some one else / and never you will get it back.

उत्तर: C. 

Click Here To Download Pdf:English Grammar Complete Notes In Hindi Book

DOWNLOAD MORE PDF

Maths Notes CLICK HERE
English Notes CLICK HERE
Reasoning Notes CLICK HERE
Indian Polity Notes CLICK HERE
General Knowledge CLICK HERE
General Science Notes
CLICK HERE

The above PDF is only provided to you by Allexampdf.com this Pdf is not written by us, if you like the PDF or if you have any kind of doubt, suggestion or question about the Pdf, then give us your Do contact on mail id- Allexampdf@gmail.com or you can send suggestions in the comment box below.

Leave A Reply

Your email address will not be published.